Afbouwen Prednisolon gaat fout

Prednisolon

Mijn overige medicatie; mestinon, imuran (azathioprine), fosamax, pantazol e.d. waren allemaal al afgebouwd. Alleen de prednisolon bleef nog over. Wat een rotmedicijn heb ik dat altijd gevonden. Mijn hele lichaam had het er moeilijk mee, ik bleef maar zweten, een hongerig gevoel houden, aankomen, vocht vasthouden (vollemaansgezicht) en stemmingswisselingen houden. Prednisolon, nooit meer, althans dat hoopte ik.

Een stressvolle week achter de rug. Emoties liepen hoog op en ik zat even niet lekker in mijn vel. Ik denk dat iedereen wel eens zo’n week heeft. Ik had het gevoel dat mijn lichaam mij weer in de steek aan het laten was en de prednisolon die ik slikte in hielp daar ook niet bij. Iedere keer als ik dat pilletje innam werd ik herinnert aan het feit dat ik ooit heel erg ziek was en dat dit misschien in de toekomst weer het geval zou zijn.

Zal de myasthenie weer terugkomen?

De week zelf had ik al redelijk last van benauwdheid en ik deed in de avond geen oog dicht. Weinig slaap, veel stress, winterse temperaturen en emoties. Dat is voor iemand met Myasthenia Gravis (en eigenlijk bij alle andere auto immuunziekten) vragen om problemen.

Einde van de avond, moeite met slikken, pijn op de borst, moeite met eten en lastPrednisolon van extreme vermoeidheid. Oef. Snel naar het ziekenhuis toe. In het ziekenhuis aangekomen is gebleken dat ik de prednisolon toch te snel aan het afbouwen was. Ik moest weer omhoog. Ik had nooit geweten dat het afbouwen van prednisolon zoveel bijwerkingen en problemen met zich mee kon brengen. Fijn spul.

Dit was echter wel de laatste ziekenhuisopname in een hele lange tijd. Totdat prof. dr. J.J.G.M Verschuuren op een week na een jaar later contact met mij opnam.

In de categorie tijdlijn overzicht kunt u alle posts van mijn tijdlijn overzichtelijk terugvinden (opent in nieuw tabblad)

Reacties onder het bericht en likes en shares op Facebook zijn altijd welkom!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.