Bezoek oogarts

Rijnland zorggroep bord

Na drie weken was het eindelijk zover. Ik mocht naar de oogarts toe in het Rijnland ziekenhuis te Alphen aan den Rijn. Zoals u in de vorige blogpost al heeft kunnen lezen kreeg ik tussen de twee afspraken door ook last van moeite met spreken. Dit heb ik direct ook bij de oogarts neergelegd.

Voor vrienden was het wel makkelijk dat ik de letter ‘R’ zo lastig kon uitspreken. We waren vaak vroeg op de avond met drie man in de kroeg. “Drie bier” kreeg ik niet uit mijn mond. Vandaar dat ik er vaak maar zes bestelde.

De oogarts heeft voor mijn gevoel vrij kort naar mijn ogen gekeken en daarin constateerde ze geen vreemde afwijkingen. Wel vond ze het een zorgwekkende situatie, ook omdat het spreken plots zo moeilijk ging.

Door alle stress wat een doktersbezoek met zich meebrengt had ik tijdens deze middagafspraak al last van het spreken. Dit heeft misschien het vaststellen van de diagnose Myasthenia Gravis versneld. De oogarts heeft direct een afspraak gemaakt met de huisarts en heeft het vermoeden uitgesproken dat het iets met mijn spieren te maken kon hebben. De afspraak binnen een week. Gelukkig.

In de categorie tijdlijn overzicht kunt u alle posts van mijn tijdlijn overzichtelijk terugvinden (opent in nieuw tabblad)

Reacties onder het bericht en likes en shares op Facebook zijn altijd welkom!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.