Cellcept uitgesteld; klachten blijven

Uitstellen medicijnen

Cellcept, ik kan er nog steeds niet aan het idee wennen. Weer een nieuw medicijn, weer nieuwe bijwerkingen. Omdat ik toch nieuwsgierig was naar het medicijn heb ik de bijsluiter erbij gepakt. Iets wat ik normaal gesproken niet voor alle medicijnen die ik gebruik doe. De bijwerkingen vallen naar mijn mening best mee, maar in combinatie met de bijwerkingen die ik al ervaar van de prednison had ik er de afgelopen anderhalve week nog geen zin in.
In overleg met de neuroloog in het LUMC ben ik per direct gestopt met de Neoral Ciclosporine (zoals u heeft kunnen lezen in de vorige blogpost van mijn tijdlijn). Nu slik ik alleen maar fosamax, adrenolyndezuur (beide om ernstige bijwerkingen te voorkomen van de prednison), prednison en azathioprine (ook wel imuran genoemd).

Prednisolon mocht ik langzaamaan af gaan bouwen met als resultaat dat ik mij de afgelopen week erg goed heb gevoeld. De lichte klachten van de Myasthenia Gravis zijn nog steeds hinderlijk aanwezig, maar ik heb geen maagkrampen, hoofdpijn, steken in de zij en rug e.d. meer. De medicijnrust heeft mij erg goed gedaan en hierdoor heb ik ook meer energie om dingen te ondernemen.
Op het moment zit ik voor een korte vakantie op een camping in Nederland even te genieten van het feit dat ik zoveel energie heb en mij best goed voel. De klachten van de MG neem ik maar even voor lief. Morgen ga ik officieel starten met de Cellcept (500mg per dag) om dit op te bouwen naar 1500mg per dag. Dit opbouwschema heeft de neuroloog zo bepaald dat ik zo min mogelijk last krijg van bijwerkingen, omdat ik hier toch erg gevoelig voor ben.
Nu nog even genieten van het niets doen, af en toe wat zon op de camping en de energie die ik voel. Jammer dat de originele klachten van de Myasthenia Gravis nog niet wegblijven. Dubbelbeelden aan beide ogen, moeite met spreken, moeite met kauwen en in mindere mate moeite met slikken zijn toch hinderlijke klachten om mee door het leven te gaan. Het is gelukkig, voor mijn gevoel, nog prima leefbaar.
Hoe de Cellcept bevalt en of de bijwerkingen mee of tegenvallen zal ik snel met jullie delen op myasthenia.nl!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.