Eerste afspraak in het LUMC

Zeven dagen na het laatste bezoek aan de polikliniek Neurologie in het Rijnland Ziekenhuis te Leiderdorp heb ik in mijn eerste afspraak in het LUMC. Ik moet mijn paspoort en zorgverzekeringspas meenemen. De afspraak is op de polikliniek Neurologie J-3-Q in het Leids Universitair Medisch Centrum. Kom maar op!

Ik pak de trein naar Leiden toe en word af en toe gek aangestaard omdat ik een grote zwarte zonnebril draag terwijl het buiten tropisch hard aan het regenen is.

Voor de grap houd ik bij het uitstappen de muur vast, zodat mensen denken dat ik niet goed kan zien of blind ben. Mensen laten mij netjes voor. Erg hé?

Ook voor deze afspraak was ik redelijk gespannen, maar dat kwam meer omdat ik weer een EMG onderzoek moest doen. Dit onderzoek heb ik toch als minder prettig ervaren in het verleden en er werd mij verteld dat ze uitgebreider gingen doen. Ik zou twee uur bezig zijn in totaal.

Gelukkig werd dit slechts 1 uur en viel de pijn weer mee. Alle spanning voor niets.

EMG onderzoek (elektromyografie): Als een spier samentrekt dan hoort deze een soort elektrisch signaal af te geven. Deze signalen worden gemeten tijdens dit EMG onderzoek door middel van elektrodes die op twee manier bevestigd kunnen worden. Ze kunnen op je huid worden geplakt of met speciale kleine naalden in je spier geprikt. In deze naaldjes zitten de elektrodes waar de signalen van de spier mee worden opgemeten.

Bij mij werden er, net zoals de vorige keer, naalden in mijn gezicht, benen en armen LUMC logoingebracht. Een licht prikje is gelukkig alle pijn die je voelt, het idee alleen klinkt naar. Een EMG onderzoek bij Myasthenia Gravis is niet pijnlijk, het onderzoek is wel irritant. Je lijkt de controle over je lichaam te verliezen als ze kleine schokjes door bijvoorbeeld je arm of gezicht geven. Mijn armen sprongen omhoog en ik had een hele rare tic bij mijn mond dankzij de schokjes.Ze meten bij Myasthenia Gravis onder andere hoe snel een spier moe wordt. Bij mij was dit al vrij snel. Nog een bevestiging dat de diagnose Myasthenia Gravis klopt.

De afspraak bij dr. Wirtz die erna volgde heb ik als zeer prettig ervaren. Een sympathieke man. Voor het eerst had ik het gevoel dat ik op mijn plek was en dat het allemaal goed zou komen op korte termijn. Ik was nog jong en ik wilde ook dingen zijn die daarbij hoorden! Hij deed opvallend veel testen om mijn spierkracht te testen en om te kijken hoe snel mijn ogen vermoeid zouden raken. Een zeer vermoeiende dag. Het resulteerde wel in een opname in het ziekenhuis zes dagen later. Ik krijg een Gammakuur via het infuus (ook wel IVG kuur of immunoglobuline kuur genoemd). Deze kuur zal bij de meeste lezers zeer bekend voorkomen. Heftig. Mijn eerste infuus.

In de categorie tijdlijn overzicht kunt u alle posts van mijn tijdlijn overzichtelijk terugvinden (opent in nieuw tabblad)

Reacties onder het bericht en likes en shares op Facebook zijn altijd welkom!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.