Hoe het begon

Met deze post begin ik mijn tijdlijn, die bij dit menu-item terug te vinden valt. In 2006 heb ik de eerste symptomen van Myasthenia Gravis ervaren.
Na een dag in de zon, zonder zonnebril, was ik verbrand. Dit heeft echter niets met Myasthenia Gravis te maken. Een dag later werd ik wakker en zag ik heel licht dubbel. Dit is wel een symptoom van Myasthenia Gravis, maar dit kon niemand weten natuurlijk. Het dubbelzien en de dubbelbeelden (diplopie) zag ik niet als een gevaarlijk voorteken. Ik maakte er vaak grapjes over “nu weet niemand waar ik naar kijk!”. Alleen het biljarten ging niet meer soepel, omdat ik niet veel diepte meer zag. Konden vrienden wel eindelijk eens van mij winnen. Hoe ik het dubbelzien zou laten zien bij Myasthenia Gravis

Ik had verwacht dat de dubbelbeelden weg zouden gaan na enkele dagen, omdat mijn ogen gewoon wat moe waren en dat ze het lange turen in de zon niet konden hebben. Die enkele dagen vlogen voorbij en het dubbelzien bleef aanwezig en leek zelfs erger te worden. In de ochtenden voelde ik mij goed en had ik er nauwelijks last van, later op de dag werd het alleen maar erger en erger. Op advies van mijn ouders ben ik naar de huisarts gegaan.

De huisarts (overigens niet mijn eigen huisarts, hij was op vakantie) schreef oogdruppels voor, omdat ze dacht dat het te maken had met het aanmaken van traanvocht.

In de categorie tijdlijn overzicht kunt u alle posts van mijn tijdlijn overzichtelijk terugvinden (opent in nieuw tabblad)

Reacties onder het bericht en likes en shares op Facebook zijn altijd welkom!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.