Levensverwachting Myasthenia Gravis

De mens met de jaren
Leven met Myasthenia gravis is geen doodsvonnis en zal in de meeste gevallen er ook niet voor zorgen dat u vroegtijdig komt te overlijden. Een myasthene crisis kan wel voor een levensbedreigende situatie zorgen, maar hier zal de neuroloog rekening mee houden met het “bepalen” van het juiste pakket medicijnen voor u. Met deze ziekte alleen kunt u periodes kennen dat u normaal kunt leven zonder teveel medicijnen, bijwerkingen of andere klachten van de auto imuunziekte.

Deze ziekte kan er wel voor zorgen dat u in een sociaal isolement terecht komt. Het lichaam is immers sneller moe en tijdens perioden dat de spierziekte heftig aanwezig is zullen de ogen vaak te vermoeid zijn om leuke dingen te ondernemen.

De spierziekte is nog niet te genezen. Al lopen er wel diverse onderzoeken zoals bij het Prinses Beatrix Fonds. Het is doorgaans wel goed te behandelen en kent periode van rust.

PatiĆ«nten moeten hun hele leven behandeld worden. Bij mensen zonder thymoom is de levensverwachting normaal. In vijftien tot twintig procent van de gevallen kun je zeggen dat de ziekte ‘uitdooft’ en mensen dus op den duur helemaal klachtenvrij worden. Er is veel veranderd, vroeger overleed men wel aan zwakte van de ademhalingsspieren. Tegenwoordig is dit door goede behandeling niet meer het geval.

Hoe denkt u hierover?

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.