Medicijnen

Medicijnen prednisolonBij de behandeling van de auto imuunziekte Myasthenia Gravis worden diverse medicijnen ingezet. De ene is bedoeld om een bijwerking te voorkomen of te verplichten en een ander is bedoeld om de spierziekte te onderdrukken. Als u op de medicijnen klikt opent er in een nieuw tabblad een korte uitleg over het desbetreffende medicijn, de meest voorkomende bijwerkingenen ook wat het nut is van de medicatie voor de spieraandoening Myasthenia Gravis. Welke medicijnen ik zelf heb gebruik kunt u vinden bij Mijn ervaringen. Deze lijst zal aangevuld worden met de reacties van mensen.

Medicijnen die rechtstreeks Myasthenia Gravis beïnvloeden

Myasthenia Gravis is een ziekte waar nog veel over te leren valt. Ik heb nog niemand gesproken die precies dezelfde behandeling heeft gehad. Of een medicijn aanslaat is per persoon zeer verschillend; ook kan de dosis per persoon anders werken. De volgende medicijnen zijn bekend als behandeling van Myasthenia Gravis. Als u er op klikt dan krijgt u de uitleg en de reden waarom de pillen worden ingezet bij MG te zien.

Medicijnen tegen de bijwerkingen

De medicijnen die hierboven staan geschreven geven stuk voor stuk bijwerkingen. Het leven met bijwerkingen kan in sommige gevallen erger zijn dan de originele klachten zelf. Artsen schrijven daarom vaak medicijnen voor om de klachten te beperken en in sommige gevallen te voorkomen. Voordat u een medicijn slikt wat u zonder recept kunt krijgen is het zeer verstandig om eerst de apotheek of een arts te raadplegen of de combinatie wel verstandig is! Een aantal veel voorgeschreven medicatie om bijwerkingen te voorkomen zijn:

  • Ibuprofen, tegen pijn, ontstekingremmer
  • Paracetamol, tegen pijn
  • Calcium + / Fosamax, kalktabletten
  • Adrenalinezuur, tegen botontkalking
  • Mebeverine, tegen maagkrampen
  • Pantozol, maagzuurremmer

Heeft u andere medicatie en gebruikt u deze nog steeds? Laat een bericht achter met de naam en de ervaringen. Heeft u ervaring met een van de bovenstaande medicijnen, veel last van bijwerkingen? Dan kunt u dit ook aangeven. Iedere reactie kan een ander weer helpen!

Deel dit bericht op:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.