Mestinon bij Myasthenia Gravis en opname ziekenhuis

Ziekte zoeken op google lol

De bloeduitslagen waren binnen en ik ben gebeld door de assistent van de Neuroloog. Het hoge woord is eruit. Ik heb Myasthenia Gravis, geen andere spierziekte, geen hooikoorts, geen droge ogen syndroom of iets anders. Myasthenia Gravis it is. Fijn. Hoe nu verder? Wat is eigenlijk de oorzaak van deze ziekte?

Ik krijg een korte uitleg over de spierziekte zelf en hoe we het aan gaan pakken. Daarvoor moet ik nog eens langs bij de neuroloog in het Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp. Ik ben nog weinig duidelijk geworden en besluit toch maar op internet te zoeken naar informatie over deze spierziekte. Hoe een behandeling verloopt en wat voor medicijnen er bij worden gegeven.

Ziekten zoeken op google; ik word er meer bang van dan dat ik mij geïnformeerd voel.

Bij dit bezoek worden weer de testen (uit de vorige blogpost uit deze tijdlijn) uitgevoerd. Ik vind ze nog steeds vervelend, maar gelukkig niet pijnlijk of zo erg dat ik er tegen op ga zien. Mijn toestand lijkt iets slechter te worden. Mijn ogen gaan achteruit en het hangen van de oogleden begint ook steeds eerder op de dag. Ik loop Hangende oogleden bij Myasthenia Gravisnu constant met een zonnebril op om mijn ogen te ontlasten. Hoe minder ik hoef te ‘knijpen’ met mijn ogen hoe minder last ik er van lijk te hebben. Het behandelplan wordt doorgenomen. Dit bestaat voornamelijk uit het medicijn mestinon en eens in de twee weken bloedprikken (nog steeds bang voor) en opgenomen worden in het ziekenhuis zelf voor de controle.

Mestinon

De belangrijkste stof van het medicijn is pyrodostigmine. Ik moet deze medicijnen drie keer per dag nemen. Het aantal milligram ben ik even vergeten.

Pyridostigmine behoort tot de groep geneesmiddelen die remmers van acetylcholinesterase worden genoemd. Artsen schrijven het voor bij de spierziekte myasthenia gravis en bij een op myasthenia gravis lijkende spierziekte: het syndroom van Lambert-Eaton. Ook wordt het wel gebruikt bij bepaalde vormen van verlaagde bloeddruk bij de ziekte van Parkinson.

De bijwerkingen die vaak voorkomen zijn o.a.: Maag- en darmklachten, misselijkheid, braken, buikpijn, winderigheid, zuurbranden, diarree, buikkrampen, tranende ogen, speekselvloed, overmatig zweten, wazig zien, hartkloppingen, vaker plassen, hoofdpijn.

Bijwerkingen die zelden voorkomen zijn o.a.: een grieperig gevoel, benauwdheid duizeligheid, blozen, opvliegers, hogere bloeddruk, overgevoeligheid (uitslag en jeuk).

Bijwerkingen die zeer zelden voorkomen zijn o.a: spierkrampen, spierzwakte, galkolieken (voornamelijk bij mensen met een bestaande aandoening aan de galwegen.

Ik moet dus blijven in het ziekenhuis, dit is een primeur in mijn leven.

In de categorie tijdlijn overzicht kunt u alle posts van mijn tijdlijn overzichtelijk terugvinden (opent in nieuw tabblad)

Reacties onder het bericht en likes en shares op Facebook zijn altijd welkom!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.