Myasthenia Gravis bij honden

Myasthenia Gravis bij honden

MG kan ook honden treffen. De ziekte, is net zoals bij mensen, een probleem tussen de overgang/communicatie tussen zenuw en spier. Dit veroorzaakt onder andere Myasthenia Gravis bij hondenspierzwakte bij uw hond. Deze slappe pootjes of zwakte in de poten van de hond is het nummer 1 symptoom bij honden.
De hond kan er mee geboren zijn en sommige hondenrassen als Jack Russel terriƫrs, springer spaniels en fox terriƫrs zijn er extra gevoelig voor. Maar over het algemeen komt het bij oudere honden voor en zijn het antistoffen in het lichaam van de hond die het eigen lichaam aanvallen. Op deze manier kan het lichaam van uw hond niet meer goed werken. Het komt bij beide geslachten voor. Zolang er tijdig ingegrepen wordt door de dierenarts en snel de juiste diagnose gesteld kan worden is de prognose voor uw hond met Myasthenia Gravis goed.

Symptomen bij uw hond

Iedere hond vertoont verschillende symptomen. De meest voorkomende is spierzwakte. Deze zwakte wordt erger naarmate de hond of puppy zich aan het inspannen is. Sommige honden krijgen last met het slikken van eten en het drinken van water. In sommige gevallen wil of kan de hond helemaal geen water meer drinken wat tot uitdroging kan leiden. De diagnose is, net zoals bij mensen, lastig te stellen en er zijn meerdere testen voor nodig om er zeker voor te zijn. Mocht u het vermoeden, overleg het altijd met de dierenarts. Spreek uw vermoeden uit!

Behandeling

De dierenarts zal de behandeling van uw huisdier helemaal af moeten stemmen op de hond zelf. Over het algemeen wordt er behandeld met acetylcholinesterase pillen. Hierdoor verbeterd de sterkte avn de spieren en worden de antistoffen die de hond heeft verminderd in het bloed. Deze antistoffen zorgen namelijk voor de spieraandoening MG in honden. Als de hond moeite heeft met slikken dient u de nek van de hond tijdens het eten en drinken te ondersteunen tot ongeveer tien tot 15 minuten na het eten.

Voorkomen?

Helaas valt er niets te doen om dit te voorkomen. Wil uw hond niet meer eten, is snel moe en heeft moeite met drinken? Dan is het niet uw schuld als het Myasthenia Gravis is. Door op tijd naar de dierenarts te gaan is de prognose voor de hond zeer goed en hebben ze een normale levensverwachting. De ziekte is echter wel chronisch, dus de hond zal medicijnen nodig blijven hebben.

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.