Na 6 jaar een flinke terugval

Zes jaar lang was er geen vuiltje aan de lucht. Alles ging goed met mij. Ik werkte weer volledig en kreeg zelfs de mogelijkheid om promotie te maken. Er waren zelfs dagen, soms weken, waar ik helemaal niet meer nadacht over de vervelende Myasthenia Gravis. In 2012 een huis gekocht en heerlijk kunnen klussen en inrichting naar mijn eigen zin. In 2013 ben ik in dit huis samen gaan wonen met mijn vriendin. Heerlijk om samen een plek te hebben op deze wereld dat je thuis kan noemen. Ik voelde mij echt super. Totdat mijn lichaam, weer eens, keihard stop zei. Een terugval?

Ergens eind 2013 had ik steeds meer moeite om een volle werkweek te maken. Ik had het idee dat mijn energie na ongeveer vier uur werken helemaal op was. Na de middagpauze, als ik mijn broodje met kaas had gegeten, was ik extreem vermoeid en niet vooruit te branden. Gelukkig merkte mijn collegae hier nog niet veel van. Ik besloot in de maanden november en december om wat extra vakantie uren op te nemen in overleg met mijn baas. Ook probeerde ik om mijn dagen wat korter te maken, om zo energie te sparen. Dit allemaal in de hoop dat ik weer snel energiek zou zijn en hele dagen zou kunnen werken. Op dat moment verwachtte ik niet dat de spierziekte weer op zou spelen Jammer genoeg hebben mijn voorzorgsmaatregelen niet geholpen

Als ik een lange dag had gemaakt op werk en daarna nog ging sporten of een wandeling maken met mijn vriendin dan zag ik weer heel licht dubbel in mijn ooghoeken (alle richtingen). Op dat moment ging er een belletje bij mij rinkelen. Ik heb direct het LUMC gebeld en de situatie uitgelegd. Blijkt dat ik niet meer in het systeem sta als patiƫnt van prof. Verschuuren en dat ik een verwijsbrief van de huisarts nodig ga hebben.

Moet ik weer die hele medische molen door?

Ik kon gelukkig binnen twee dagen bij mijn eigen huisarts terecht. Dit vind ik toch altijd fijn als het gaat om de spierziekte Myasthenia Gravis. Veel huisartsen die ik in mijn leven heb gezien hebben vaak geen flauw benul wat MG precies inhoudt en wat mijn klachten kunnen betekenen. Mijn eigen huisarts gelukkig wel. Ik was blij dat hij niet weer eens op vakantie was. De verwijsbrief was geregeld en een week later kon ik bij prof. Verschuuren zelf terecht. Heftig weer allemaal. Is het een terugval? Hoeveel last ga ik er van krijgen?

In de categorie tijdlijn overzicht kunt u alle posts van mijn tijdlijn overzichtelijk terugvinden (opent in nieuw tabblad)

Reacties onder het bericht en likes en shares op Facebook zijn altijd welkom!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.