Opnieuw een IViG kuur

Een stootkuur van Prednisolon wordt regelmatig gegeven bij verschillende aandoeningen. Ik heb drie weken lang 60mg per dag moeten slikken om de symptomen, die weer opkwamen, snel tegen te gaan. Myasthenia Gravis met MUSK antistoffen blijkt zich niet zo makkelijk te laten onderdrukken door dit paardenmiddel.

Toen ik voor het eerst hoorde dat ik weer prednisolon moest gaan slikken heb ik meteen alle snacks, snoepjes, zoutjes en het vette/ongezonde eten aan andere mensen gegeven of weggegooid. Van de vorige keer kon ik mij herinneren dat ik constant honger had en dat ik er ook moeite mee had dat ik in een half jaar tijd 12 kilo was aangekomen. Dit zou mij deze keer niet overkomen! Een beetje vocht vasthouden van de prednison vind ik tot daar aan toe, maar door het hongergevoel zoveel aankomen niet. Kan ik dit volhouden? Of moet ik een dieet gaan volgen?

Een stootkuur is een behandeling van enkele dagen tot twee weken met een hoeveelheid van 30 tot 80 mg prednisolon per dag. Dit is een wat grotere hoeveelheid dan bij de meeste langdurige behandelingen. Bij een stootkuur treden meestal geen ernstige bijwerkingen van prednisolon op.

In een enkel geval schrijft de arts geen tabletten of capsules voor, maar krijgt u injecties met prednisolon. Soms krijgt u één injectie, die dan gedurende enkele dagen blijft werken.

Een stootkuur wordt toegepast bij plotselinge verergeringen van bepaalde aandoeningen. Meestal zijn dit chronische aandoeningen waarbij ontstekingsverschijnselen een rol spelen. Prednisolon geneest de aandoening niet, maar onderdrukt de ziekteverschijnselen, zodat uw lichaam zich makkelijker kan herstellen. Ook is er meer effect van andere geneesmiddelen als uw conditie beter is.

Meestal merkt u de werking binnen enkele uren. Soms is de stootkuur bedoeld om de periode te overbruggen tot u de werking merkt van een ander middel, waarvan het effect langzamer intreedt.bron

De IVG kuur had de vorige keer een geweldig effect. Ik kon weer praten, normaal kijken en eten. Ik had ook heel veel hoop dat het deze keer weer hetzelfde effect zou hebben. Voor deze kuur moest ik vijf dagen lang op de volwassenen neurologie verzorgafdeling (J-11-Q) van het LUMC verblijven. De kuur verliep prima. Alleen waar ik de vorige keer (in 2006) het resultaat al na enkele dagen merkte, merkte ik deze keer nog helemaal niets. Ik had niets te vrezen werd mij verteld. De immunoglobulinekuur werkt vaak pas na een aantal weken. Ik heb dus rustig, thuis, afgewacht. Werken was even niet mogelijk op deze manier.

In de categorie tijdlijn overzichtkunt u alle posts van mijn tijdlijn overzichtelijk terugvinden (opent in nieuw tabblad)

Reacties onder het bericht en likes en shares op Facebook zijn altijd welkom!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.