Positieve resultaten na de IVG kuur

Het ging goed met mij na de kuur. Na een half jaar van enorm veel ziekenhuisbezoeken had ik weer energie en was ik niet meer na enkele uren wakker zijn op een dag extreem vermoeid. Ik had er weer helemaal zin in. Een positieve instelling met humor en af en toe wat gemopper heeft toch enigszins geholpen denk ik.

Mijn klachten waren nagenoeg weg na de IVG kuur (intraveneuze immunoglobuline kuur) die ik heb gehad in het LUMC ziekenhuis op de afdeling neurologie. Het dubbelzien had ik alleen licht in de avond en van moeite met eten en verslikken was helemaal geen spraken meer. Na een langere dag had ik nog wel last van moeite met spreken. Nog steeds ging de @#^*#@^ letter R niet goed.

Mocht ik later kinderen ‘krijgen’ dan zal ik ze nooit Ronald, Rutger, Reinier, Ramona, Roderick, Rogier of Rosa noemen. Wat heb ik een hekel gekregen aan die letter.

Ik was dolgelukkig met de resultaten die waren geboekt met de immunoglobuline kuur aan het infuus. Ik denk er bijna met plezier aan terug. Het was zo mooi om weer normaal te kunnen zien, normaal te kunnen praten en niet meer zo extreem vermoeid te zijn. Euforie. Ik kon zelfs mijn werk weer voor een deel oppakken.

De laatste afspraak met de neuroloog was op 12-10-2006, daarna heb ik nog wel regelmatig telefonisch contact gehad over het afbouwen van de prednisolon en andere medicijnen. Mijn klachten waren na anderhalve week bijna helemaal weg. Geweldig. Pas 3 maanden later zal ik weer, helaas, in het ziekenhuis te vinden zijn met een aantal klachten. In de tussentijd is het genieten geblazen.

“Dokter, mag ik alcohol drinken”, vroeg ik. “Ja, je moet er maar mee experimenteren”, zei de dokter.

Dat was misschien wel het beste advies wat een dokter mij ooit heeft gegeven.

In de categorie tijdlijn overzicht kunt u alle posts van mijn tijdlijn overzichtelijk terugvinden (opent in nieuw tabblad)

Reacties onder het bericht en likes en shares op Facebook zijn altijd welkom!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.