Prednisolon en slaapproblemen

Sinds januari slik weer prednisolon en naast het overmatig transpireren, constante hongergevoel en andere nare bijwerkingen heb ik vooral last van slapeloosheid en een verstoord dag-en nachtritme op dagen waar ik mij echt slecht voel.. Erg vervelend, omdat slaap juist goed voor het herstel van de Myasthenia Gravis is. Ik neem de prednisolon al zo vroeg mogelijk in (liefst rond 6 uur in de ochtend) om zo de hyperactiviteit in de avond tegen te gaan. Dit werkt voor de meeste dagen wel. Soms lig ik dan nog steeds hyper op bed en kan ik weer niet slapen. Slaapproblemen zijn niet fijn.


zogetest.nl thuistests
Er zijn een aantal natuurlijke pillen op de markt met Melatonine (opent in nieuw tabblad). Nu lees ik op een Engels forum wisselende ervaringen met dit voedingssupplement. De ene heeft er heel veel baat bij terwijl de ander juist verergering van de Myasthenia Gravis lijkt te merken? Heeft hier iemand ervaring mee? Hebben jullie ook slaapproblemen dankzij de prednisolon?

Hoe pakken jullie dit aan? Slikken jullie nog extra natuurlijke tabletten? Ik ben benieuwd!

 

 

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr
One Comment
  1. Hallo Edwin,
    Hoop dat je minder last van MG nu hebt. Slik je nog Prednisolon? Ik heb MG in mijn ogen en sindskort Prednisolon. Nu zit ik op 20 MG per dag. Had je ook last van slapen met zo’n dosering? Heb je alleen last (gehad) bij het inslapen if ook bij het doorslapen?
    Groet,
    Sandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.