Prednisolon en afspraak IVG kuur

Prednisolon pillen van Sandoz

Er stond mij wel een flink pakket met medicijnen te wachten. Onder andere prednisolon, imuran, fosamax, mestinon en pantazol kon ik op mijn nachtkastje neerleggen. Het effect van prednisolon wat het op mij had en op de spierziekte Myasthenia Gravis zal ik proberen te beschrijven in deze blog. Een overzicht van de medicijnen die gebruikt worden bij Myasthenia Gravis zijn ook hier terug te vinden op myasthenia.nl.

Prednisolon, imuran en nog meer medicatie waar ik de naam niet uit kan spreken of spellen. Kom maar op! De eerstvolgende afspraak met de neuroloog stond gepland op 26-09-2006. Na deze afspraak ben ik gestart met de prednisolon (1 keer per dag 60mg). Ik had veel over dit paardenmiddel gehoord, maar nu mocht ik het zelf ervaren. Dit deel ik graag met jullie.

De afspraak met de neuroloog verliep normaal. Een nieuwe afspraak voor een EMG test werd weer eens gemaakt (nu totaal niet meer zenuwachtig voor) en de gebruikelijke testen werden uitgevoerd. Het word een soort routine ding voor mij en dat vind ik helemaal niet erg. De autistische ik komt dan misschien heel even naar boven. Ik moest beginnen met de prednisolon om zo een eventuele terugval te voorkomen. Ook werd een vervolgafspraak voor vier dagen later gemaakt.

Prednisolon

Wat is prednisolon eigenlijk en wat voor werking heeft dit op de neuromusculaire aandoening Myasthenia Gravis?

Prednisolon is een bijnierschorshormonen, ook wel corticosteroïd genoemd. Natuurlijke bijnierschorshormonen remmen ontstekingen en overgevoeligheidsreacties en zijn nodig voor het vrijmaken en opslaan van energie, mineralen en zouten.

Prednisolon wordt toegepast bij zeer veel aandoeningen, waarbij ontstekingsverschijnselen een rol spelen, zoals astma, chronisch obstructieve longziekten, reuma, multiple sclerose (MS), lupus erythematodes (LE), bepaalde bloedziekten, de darmziekten colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn, allergische reacties en lepra. Verder werkt het tegen sommige vormen van kanker en tegen de ernstige misselijkheid die kan ontstaan bij chemotherapie.

In combinatie met andere geneesmiddelen wordt het ook vaak toegepast bij het voorkomen van afstotingsreacties na orgaantransplantaties.

Ook wordt het gebruikt als substitutietherapie om een tekort aan lichaamseigen bijnierschorshormonen te vervangen, zoals bij de bijnierziekten de ziekte van Addison, de ziekte van Cushing en het adrenogenitaal syndroom. Bron

Dit medicijn wordt over het algemeen voorschreven als stootkuur. Dit betekend dat je met een hoge dosis start en dan heel snel weer afbouwt. Dit om het lichaam als het ware een stoot prednisolon te geven. “Even laten schrikken” , zou de vorige neuroloog van mij zeggen. Voor bijwerkingen, vormen van prednisolon, hoe het toegediend wordt en meer informatie kunt u terecht bij medicijnen op deze pagina.

Het prednisolon effect op mij en Myasthenia Gravis

Dat prednisolon als een rotmiddel en paardenmiddel wordt beschouwd zei mij bij het starten met 1 keer daags 60mg vrij weinig. Ik vond het de eerste dagen ook heel erg meevallen. Na ongeveer vier á vijf dagen moest ik mijn mening bijstellen. Ik begon onder andere met het vasthouden van vocht, mijn dag-nacht ritme was volledig verstoord, begon erg te zweten, had last van opvliegers en ik had een constant hongerig gevoel. Ik bleef maar eten. Ik kon na een week al niet wachten om te beginnen met het afbouwen van de prednisolon.

Gelukkig begon mijn lichaam snel te wennen aan deze troep en kon ik met een aantal aanpassingen gewoon doorgaan waar ik mee bezig was. Uitrusten en zoveel mogelijk proberen te herstellen. Hopelijk gaat de immunoglobuline kuur werken.

In de categorie tijdlijn overzicht kunt u alle posts van mijn tijdlijn overzichtelijk terugvinden (opent in nieuw tabblad)

Reacties onder het bericht en likes en shares op Facebook zijn altijd welkom!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.