Prednisolon, immuran, fosamax

Na alle controles in het ziekenhuis was toch weer gebleken dat de spierziekte Myasthenia Gravis terug was. Wat was ik hier van aan het balen. Ik had de tijd na 2006 een plekje kunnen geven en ook al wist ik dat de ziekte terug zou kunnen komen met een terugval was dit toch mooi shit. Gelukkig waren de klachten nog erg lichtjes aanwezig en was er nog geen reden tot paniek. Hoe het komt dat mijn klachten terug zijn gekomen valt lastig te achterhalen. Het kan een combinatie zijn van stress, emoties en oververmoeidheid. al had ik zelf het idee dat deze factoren niet heel erg aanwezig waren. De klachten:

  • Moeit met spreken
  • Dubbelzien

Omdat het relatief gezien allemaal nog wel meeviel was er besloten om niet de IVG kuur toe te passen (die de vorige keer zo goed heeft geholpen), maar om er een paar medicijnen tegen aan te smijten. Dit in de hoop dat mijn lichaam er binnen een aantal weken positief op zou reageren en dat de klachten snel zouden verdwijnen.

De volgende medicijnen heb ik erbij gekregen:

  • Prednisolon 60mg
  • Imuran 3x per dag
  • Fosamax

Mijn werk kon ik op dit moment nog blijven doen, maar door de klachten en de bijwerkingen van de medicijnen kostte mij dit veel energie. Energie die ik veel liever in het herstellen en gezond worden wilde stoppen. De werkgever had hier gelukkig begrip voor en ik ben minder gaan werken. Al met al; balen.

In de categorie tijdlijn overzicht kunt u alle posts van mijn tijdlijn overzichtelijk terugvinden (opent in nieuw tabblad)

Reacties onder het bericht en likes en shares op Facebook zijn altijd welkom!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.