Tips bij plasmaferese

Elf tips bij de behandeling plasmaferese

Sommige tips zijn bij behandelingen en het hebben van Myasthenia Gravis in het algemeen ook van toepassing. Voor meer informatie over aferese, bloedcellen, plasma, witte bloedcellen, rode bloedcellen en de behandeling plasmaferese bij Myasthenia Centrifuge plasma - plasmaferese bij MGGravis zelf kunt u bij behandelingen in het menu kijken. Lees snel verder!

 1. Eet voor de behandeling een goede gebalanceerde maaltijd. Drink veel, maar vermijdt cafeïne houdende dranken.
 2. De behandeling duurt gemiddeld tussen anderhalf tot vier uur. Ga van te voren naar het toilet toe. Tijdens de behandeling kan dit alleen op bed.
 3. Medisch personeel is altijd aanwezig bij de plasmaferese en als u iets afwijkends voelt of merkt aan het lichaam moet dit meteen doorgegeven worden
 4. Direct na de behandeling is er altijd een periode van rust op bed
 5. Omdat u duizelig kan worden is het verstandig om altijd een vriend of familielid mee te nemen om u naar huis te brengen
 6. Probeer heet eten voor tenminste twee tot drie uur te vermijden na de behandeling
 7. Probeer zon en hitte te vermijden op dagen dat de plasmaferese wordt gegeven. Helemaal als het vochtig weer is buiten. Te heet douchen en sauna’s dienen dan ook vermeden te worden
 8. Probeer scheren en nagels knippen tot zes uur na de behandeling te vermijden. Het kan voorkomen, dankzij het antistollingsmiddel dat toegevoegd wordt tijdens de plasmaferese gegeven wordt, dat de huid breekt en dat het geheel sneller gaat bloeden.
 9. Als er bij de naaldingang of plek waar de naald heeft gezeten blauwe plekken, zwellingen of andere narigheden ontstaan die er niet thuis horen dient u meteen iemand te waarschuwen van de hematologie afdeling of een arts.
 10. Als er vragen zijn, stel ze aan de mensen van de afdeling. Ze helpen u graag
 11. Uw eigen instelling helpt enorm. Probeer iedere behandeling positief tegemoet te zien. Wees zo relaxt en ontspannen mogelijk!

Zelf ook een tip?  Laat een reactie achter!
Gaat u zelf binnenkort voor een plasmaferese (of een andere aferese) behandeling naar het ziekenhuis en u wilt daar over praten? Dan kunt u ook een reactie achterlaten via het contactformulier!

 Meer lezen over plasmaferese, bloedcellen, aferese en de veelgestelde vragen over afersese bij MG, klik dan hier!

Deel dit bericht op:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.