Verwijsbrief voor afdeling neurologie Leiderdorp

De afspraakbrief van de huisarts heeft mij een aantal dagen aangestaard vanaf mijn nachtkastje naast het bed. Hoe zal het gaan? Is er echt iets aan de hand met mijn spieren? Deze gedachten en meer schieten door mijn hoofd als ik probeer te slapen. Ik heb nog niets aan mijn vrienden verteld over een mogelijke spieraandoening en ben bewust niet gaan zoeken op google naar informatie over spierziekte. Hier staan vaak de negatieve zaken op, vaak zonder enige nuance. Als ik toen informatie over Myasthenia Gravis op de bestaande pagina’s was tegengekomen was ik waarschijnlijk een stuk minder positief naar de afspraak gegaan bij de huisartsenpraktijk. 

De diagnose Myasthenia Gravis klinkt eng, maar het geheel is behandelbaar. Met een positieve instelling ben ik alsnog ver gekomen. Hoe houdt u deze positieve instelling vast?

Voor de afspraak met de huisarts was ik toch behoorlijk zenuwachtig. Met de verwijsbrief in mijn hand ging ik er toch vol goede moed heen. Ze deed nog een aantal testen. Iets met een vinger voor mijn ogen en kijken wanneer mijn oogleden gingen hangen. Ik vond het allemaal maar een beetje gek. Ze zei dat ze het vermoeden had dat ik  wel eens Myasthenia Gravis zou kunnen hebben. Myasss wat? Doodeng. Diagnose stellenDit vermoeden had ze dankzij de symptomen dubbelzien, hangende oogleden, moeite met spraak en moeite met slikken en eten.

Na een telefoontje met het ziekenhuis in Leiderdorp kreeg ik van haar te horen dat ik dezelfde week nog langs moest komen. Was het dan zo ernstig? Ik was verward en moe. Dit bleek uiteindelijk wel de dag waar de grootste stap naar de uiteindelijke diagnose Myasthenia Gravis werd gezet. En het blijkt achteraf dat het door een huisarts in opleiding was.

 

In de categorie tijdlijn overzicht kunt u alle posts van mijn tijdlijn overzichtelijk terugvinden (opent in nieuw tabblad)

Reacties onder het bericht en likes en shares op Facebook zijn altijd welkom!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.