Wetenschappelijk onderzoek

Het afbouwen van de prednisolon had nog vier maanden geduurd. Op een heftige ervaring na was dit allemaal prima verlopen. Ik had alleen verwacht dat ik mij helemaal geweldig zou voelen. Dat ik de gehele wereld weer aan zou kunnen zonder
de prednisolon. Ik merkte dat ik veel klachten, die bij Euroteken goud kleur‘gezonde’ mensen ook voorkomen, toeschreef aan dit paardenmiddel. Dit bleek echter niet zo te zijn. Het gevoel dat ik helemaal geen medicijnen meer hoefde te slikken was geweldig. Ik wist niet hoe snel ik dit moest delen met al mijn vrienden. Ik was totaal niet meer bezig met Myasthenia Gravis. Totdat ik prof. Verschuuren weer eens sprak; alles voor de wetenschap.

Wetenschappelijk onderzoek

Ik ben geen groot fan van het opnemen van de telefoon als ik gebeld word door een privé nummer. Van te voren wil ik graag kunnen bepalen of ik de persoon die mij belt wel wil spreken. Wegdrukken of een standaard sms sturen dat ik een vergadering heb en dat ze mij kunnen whatsappen of sms’en vind ik dan veel leuker.

Deze keer besloot ik wel op te nemen en ik kreeg de bekende stem van de specialist van de ziekte MG te horen. Of ik mee wilde werken aan een wetenschappelijk onderzoek.

De eurotekens schoten al in mijn ogen. Ik had in gedachten al een vakantie geboekt naar Australië. Ik las dat testpersonen af en toe bizar hoge vergoedingen kregen.

Het was echter een vrijwillig onderzoek. Hij wilde de hoeveelheid afweerstoffen in mijn bloed opmeten. “Natuurlijk, alles voor de wetenschap”, zei ik teleurgesteld. Maar als mijn bloed andere mensen kan helpen dan doe ik dit natuurlijk gratis. Al had ik een lolly of speelgoedautootje wel leuk gevonden als dank. Na dit telefoongesprek heb ik prof. Verschuuren zes jaar lang niet meer gesproken of gezien. Het ging heerlijk.

In de categorie tijdlijn overzicht kunt u alle posts van mijn tijdlijn overzichtelijk terugvinden (opent in nieuw tabblad)

Reacties onder het bericht en likes en shares op Facebook zijn altijd welkom!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.