Ziekenhuisopname, EMG onderzoek en CT-scan

Hoe vermaak je jezelf in het ziekenhuis? Ik moest regelmatig voor simpele testen op de kamer zijn, maar daarnaast was ik vrij om te gaan en staan waar ik wilde. De angst sloeg snel om in verveling en ik begon maar mensen te observeren in het restaurant saucijzenbroodjes op bordonder het genot van een saucijzenbroodje of vijf. In het ziekenhuis lijkt alles stil te staan en alles om de zieke persoon te draaien. In het restaurant lijken andere onderwerpen onder familieleden uit den boze en dat doet de sfeer niet ten goede. Ik kan het wel begrijpen in sommige zware gevallen, maar niet bij oma die haar teen heeft gebroken. Ziek zijn is geen pretje, maar enige positiviteit mag er altijd wel zijn.

Ik kan het wel begrijpen in sommige zware gevallen, maar niet bij oma die haar teen heeft gebroken.

In totaal moet ik een week blijven om te observeren hoe het met mij gaat, hoe de klachten in de avond zijn en wat de mestinon met mijn lichaam gaat doen. Een week lang slechte broodjes eten in het restaurant. Ik zou bijna een consumententest doen voor saucijzenbroodjes in ziekenhuizen. Ik denk dat ik ze in driekwart van de ziekenhuizen wel op heb.

Ik mag uiteindelijk wel het weekend naar huis toe, hier ben ik blij mee. Even ziek zijn in mijn eigen omgeving, dit is veel fijner.

Tijdens de opname van een week worden de volgende onderzoeken uitgevoerd:

EMG onderzoek (elektromyografie): Als een spier samentrekt dan hoort deze een soort elektrisch signaal af te geven. Deze signalen worden gemeten tijdens dit EMG onderzoek door middel van elektrodes die op twee manier bevestigd kunnen worden. Ze kunnen op je huid worden geplakt of met speciale kleine naalden in je spier geprikt. In deze naaldjes zitten de elektrodes waar de signalen van de spier mee worden opgemeten.

Bij mij werden er naalden aangebracht. Dit vond ik allemaal best wel eng, maar ik merkte er in de praktijk eigenlijk weinig van. Een licht prikje is alle pijn die je voelt. Een EMG onderzoek bij Myasthenia Gravis is niet pijnlijk, het onderzoek is wel irritant. Je lijkt de controle over je lichaam te verliezen als ze kleine schokjes door bijvoorbeeld je arm of gezicht geven. Mijn armen sprongen omhoog en ik had een hele rare tic bij mijn mond dankzij de schokjes. Een aparte ervaring. Ze meten bij Myasthenia Gravis onder andere hoe snel een spier moe wordt. Bij mij bleek dit erg snel te zijn, aldus de man van het onderzoek in Leiderdorp.

Thymys en zwezerik verwijderenCT-scan
Omdat er volgens onderzoek (Oxford, Engels) blijkt dat er een relatie is tussen de thymus/zwezerik en Myasthenia Gravis (ACHR variant onder andere) werd er bij mij een CT-scan gemaakt. Dit om te kijken of ik in aanmerking zou komen voor een verwijdering van de thymus. Dit was niet het geval. Over dit onderwerp zal ik later meer vertellen.

Na de ziekenhuisopname van een week moet ik regelmatig bloed komen prikken en eens in de week terugkomen (poliklinisch) om te kijken hoe het met de werking van de mestinon staan.

Kortom: geen verbetering en ik mag weer naar huis.

In de categorie tijdlijn overzicht kunt u alle posts van mijn tijdlijn overzichtelijk terugvinden (opent in nieuw tabblad)

Reacties onder het bericht en likes en shares op Facebook zijn altijd welkom!

Deel dit bericht op:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.